Hoor de roep van bosuil

21 december 2018

De bosuil is de meest voorkomende uil in Nederland. Er zijn ongeveer 5500 broedparen in ons land. Desondanks zie je hem zelden en hebben de meeste mensen hem zelfs nog nooit in het echt gehoord. En dat terwijl iedereen het geluid van de bosuil kent. De bosuil is namelijk de enige uil die heel duidelijk oehoe roept. Het is zelfs zo dat in Amerikaanse griezelfilms waarin een uil voorkomt, het geluid van de Europese bosuil eronder wordt gezet. Oehoe, oehoe, kan heel angstig klinken in een donker bos. De rillingen lopen dan bij veel mensen over het lijf. In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken. De roep van de bosuil ook horen? Ga dan mee met deze excursie. Naast de bosuil is er bovendien ook kans op het horen van de kerkuil, ransuil en misschien zelfs de steenuil. Benut deze unieke kans, want normaliter is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 19.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Omdat stilte noodzakelijk is kunnen kinderen jonger dan 12 jaar en honden niet mee.
Opmerking: onze boswachters weten op welke plekken de uilen te vinden zijn, 100% garantie op het horen van deze vogels kunnen we echter niet geven. Of ze zich goed laten horen is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, het blijft natuur. Houd rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Neem een lampje mee.
Startlocatie: Parkeerplaats van kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.
Informatie: Peter Palstring, tel. 06-47966663 of Jaap Uijthof, tel. 06-44043707.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info