Legendarische papa's

16 juni 2019

Op zondag 16 juni worden dappere papa’s op kasteel Doorwerth door Ridder Wilg getoetst op hun moed! Vaders en hun gezinnen kunnen zich op deze Vaderdag terug wanen in de middeleeuwen, een avontuurlijke tijd van wilde jongensdromen. Want …papa’s zijn de dappere ridders van de 21ste eeuw. Ridders die de drukte van alledag trotseren, terwijl ze hun huis beschermen.

Ridder Wilg neemt de stoere vaders en hun gezinnen mee naar een tijd van woelige strijd tussen de Heer van Doorwerth en de Heeren van de Rode Tooren. Geschiedenis, legendes en aanwijzingen zijn samen verweven in dit eeuwenoude geheim.

Het wordt de taak van de vaders deze legende te ontrafelen. Muren moeten worden doorbroken, puzzels dienen opgelost te worden,  pijlen moeten hun doel raken om achter het geheim te omen. Ridder Wilg komt zelf komt echter steeds steeds op het zelfde punt uit, voor hem lijkt het een onmogelijke opgave. Hopelijk lukt het de stoere vaders en zijn “team” het raadsel op te lossen.

Vaderdag:   op 19 juni 1910 vond de eerste Vaderdag plaats in Amerika. De vader van Sanora  was veteraan uit de Amerikaans burgeroorlog. Door de dood van zijn vrouw op het kraambed, stond hij alleen voor de zorg van zijn zes kinderen. Sanora besloot toen zij volwassen was het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht te brengen naar voorbeeld van Moederdag dat was geïntroduceerd door Anna Jarvis. Officieel bestond Vaderdag dus voor Moederdag  (mei 1914)

Datum: zondag 16 juni mei 2019

Tijd: 11.00 – 17.00 uur

Duur: 1,5 uur

Kosten : € 15,00 volwassenen, Kinderen 4- 18 jaar € 8,75 , donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart houders op vertoon van hun pas € 3,50

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

 

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info