Toegankelijkheid

Kastelen zijn gemaakt om het de vijand zo lastig mogelijk te maken om binnen te dringen. Smalle wenteltrappen, ongelijkvloerse en donkere ruimtes, gaten en kieren horen dan ook bij een kasteel. We zetten ons in om steeds meer drempels weg te nemen en mensen met een lichamelijke beperking beter te verwelkomen op onze kastelen. Lees hier alles over de toegankelijkheid van kasteel Hernen.

Slecht ter been

Mensen die met een rolstoel, rollator of scootmobiel het kasteel bezoeken kunnen genieten van de kasteeltuin en de buitenruimte rondom het kasteel.

De paden zijn goed toegankelijk. In het tuin staan hier en daar bankjes om te zitten.

Er zijn 3 invalidenparkeerplaatsen aanwezig, die zich op 200 meter afstand van de start van het kasteelbezoek bevinden. Op de binnenplaats van het kasteel ligt grint.

Om bij de kassa en de kasteelwinkel te komen moeten bezoekers 7 traptreden nemen, met een trapleuning. Vanaf daar is de rest van het kasteel alleen toegankelijk via meer trappen, vaak zonder leuning en met ongelijke treden.

Wel zijn er loopkrukjes beschikbaar en er staan hier en daar stoelen in het kasteel om te zitten. Begeleiders mogen gratis mee. Indien bezoeker dit van tevoren aanvragen, kan een medewerker de bezoeker begeleiden tijdens het bezoek.

Er is geen invalidentoilet aanwezig. De reguliere toiletten bevinden zich in de kelder. Hier dienen bezoekers 4 treden naar beneden voor te nemen.

Kleine kinderen mee

Buggy’s en kinderwagens mogen niet mee het kasteel in. Deze kunnen in de kelder worden geplaatst.

In het damestoilet is een baby-verschoontafel aanwezig.

Visuele of Auditieve beperking

Visuele beperking
De ‘pratende lamp’ is voor bezoekers met een visuele beperking ideaal als gids door het kasteel. De lamp vertelt op verschillende punten het verhaal van kasteel Hernen.

Blindengeleidenhonden zijn toegestaan en mogen gratis mee. Ook mag een begeleider gratis worden meegenomen.

Auditieve beperking
Er is een informatiefolder beschikbaar, waarin alle hoogtepunten van kasteel Hernen nader toegelicht worden met tekst.

Kastelen bezoeken met je oren

Podcastmaker Ferry Molenaar bezoekt zeven Gelderse kastelen en tekent daar de meest bijzondere verhalen op. In elke aflevering staat een ruimte of vertrek centraal, welke door enthousiaste kasteelmedewerkers en vrijwilligers van Geldersch Landschap & Kasteelen op een beeldende manier wordt besproken.

Bezoek Kasteel Hernen

Boek je tickets
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.