Adopteer een bankje

Regelmatig ontvangen wij een verzoek voor het plaatsen van een (herinnerings)bankje. Een mooie manier van schenken en iets betekenen voor de natuur of het landschap dicht bij huis. Ook jij kunt een bankje laten plaatsen.

© Martijn Nugteren

Op mooie plekken in onze natuurgebieden en op landgoederen staan bankjes. Om uit te rusten, te genieten van de omgeving of onderweg iets te eten en drinken. Deze banken maken onze medewerkers vaak zelf, van hout zoals eik of douglas uit de Gelderse bossen die door GLK worden beheerd.

Goed om te weten

  • De locatie en het type bank wordt door de boswachter/beheerder in overleg met jou bepaald, waarbij we met diverse afwegingen rekening houden (o.a. hoeveel bankjes er al in een gebied staan).
  • De planken worden licht of niet geschuurd en ook niet afgelakt om zo een zo robuust mogelijke uitstraling te behouden.
  • GLK neemt de inspanningsverplichting op zich om de zitbank voor een periode van 10 jaar te onderhouden.
  • Het type bank is afhankelijk van de locatie en de kosten hangen daarmee samen.
  • Het is mogelijk een door jou aangeleverd herdenkingsplaatje op de bank te laten bevestigen.
  • GLK levert de bank en plaatst deze zelf. Heb je belangstelling om bij plaatsing aanwezig te zijn of te helpen met de laatste scheppen zand, dan kan dat in overleg.

Contact

Neem contact op met de boswachter voor meer informatie.

Oost-Veluwe
Clara Wilken, 026 303 8502

West-Veluwe, Gelderse Vallei
Roy Mes, 026 303 84 03

Zuid-Veluwe rondom Arnhem
Floris Hulshof, 026 303 84 04

Rivierengebied
Jan van den Bosch, 026 303 84 05

Achterhoek
Tom Lammers, 026 303 85 04

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.