Pollense Veen en Wildlust

Wildlust bospad
Pollense Veen ree
Pollense Veen schaap

Ontdek Pollense Veen en Wildlust

Overgangsgebied van de Veluwe naar de bovenloop van de Smallertse Beek. Hier vinden we gemengd bos met een restant vochtige heide en schrale graslanden rond de beekloop.

Clara Wilken hek

Waarom is dit natuurgebied belangrijk?

In Wildlust wordt af en toe de boommarter gezien. Dit zoogdier is zeldzaam in Nederland en staat op de lijst van bedreigde diersoorten. De boommarter leeft in holle bomen en heeft een zeer groot leefgebied.

Steun ons dit natuurgebied te beheren

Natuur

Wildlust bospad

Landschap

Het Pollense Veen is een landschappelijk zeer fraai beekdal. Het grootste deel is niet meer in agrarisch gebruik, waardoor het voor een deel op een natuurlijk beekdal lijkt. Het dal is niet zo breed, waardoor het overzichtelijk is en een fraaie afwisseling in vegetatie heeft.

Eikvaren

Flora

Door natuurontwikkeling en verschraling wordt geprobeerd de vroegere rijkdom aan flora terug te brengen. Wildlust bestaat voornamelijk uit droge, arme bossen. De aanwezigheid van eikvaren duidt erop dat er zich een bosbodem en bosklimaat aan het ontwikkelen zijn. Deze varensoort komt voornamelijk voor in oudere bossen.

Locatie & voorzieningen

Locatie

Hanendorperweg
8166 Emst

Regio Veluwe – Gemeente Epe
Verworven 1992 – Oppervlakte 60 ha

Pollense Veen Wildlust kaart

Voorzieningen

  • Wandelen
  • Fietsen
Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.