Huis Aerdt

Aerdt plataan
Aerdt gebouw
Beerninkhoek Masterveld Muggenhoek meidoorn

Ontdek Huis Aerdt

Historisch huis met een gracht in Herwen. Op het voorplein staat een imposante plataan. Rondom het huis staan verder veel oude knotwilgen.

Ronny ter Horst landschap

Wat maakt dit huis bijzonder?

Van de grote plataan op het voorplein van Huis Aerdt wordt beweerd dat deze net zo oud is als het huis zelf. Dat weten we niet zeker, maar het is goed mogelijk: platanen kunnen wel 500 jaar oud worden en Huis Aerdt is gebouwd in 1657.

Help ons dit erfgoed te beheren

Wandelen & fietsen

Huis Aerdt ligt in het grensoverschrijdende natuurgebied De Gelderse Poort. Dit is een interessant gebied voor wandelingen of fietstochten.

Overal in dit oude rivierlandschap is de invloed van de Rijn nog te zien. Er liggen oude rivierbeddingen, geulen en zandruggen.

Locatie & voorzieningen

Locatie

Molenhoek 2
6914 KM Herwen

Regio Achterhoek – Gemeente Zevenaar
Verworven 1961 – Oppervlakte 0,4 ha

Huis Aerdt kaart

Voorzieningen

  • Monumentaal gebouw

Geschiedenis

Aerdt tuin

Wist je dat…

… Huis Aerdt een belangrijke rol speelde bij het ‘temmen’ van de rivier?

Godefridus baron van Hugenpoth tot Aerdt woonde aan het eind van de 18e eeuw in Huis Aerdt. Deze ex-militair speelde als waterbouwkundige een belangrijke rol bij het bedijken van het gebied en bij het graven van het Bijlandsch Kanaal. Door dat kanaal stroomt de Rijn Nederland binnen.

Spannende geschiedenis

Beluister de spannende geschiedenis van Huis Aerdt.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.