Hoog Erf

Hoog Erf bomen met bruggetjes
Hoog Erf bos
Hoog Erf wandelpad

Ontdek Hoog Erf

Hoog Erf bestaat uit weilanden, akkers, loofbosjes en singels. Een mooi punt is ‘de ster’. Hier komen zes lanen van het landgoed bij elkaar. Een heerlijk wandelgebied vlakbij de stad Arnhem.

Waarom is deze boerderij bijzonder?

De boerderij het Hoog Erf is een van de twee historische kernen van de buitenplaats Warnsborn. Bij het Hoog Erf komen de zes lanen van het landgoed in een mooie lanenster bij elkaar.

Help ons dit natuurgebied te beheren

Locatie & voorzieningen

Locatie

Bakenbergseweg 277
6816 VP Arnhem

Regio Veluwe – Gemeente Arnhem
Verworven 1932 – Oppervlakte 92 ha

Hondenlosloopgebied Arnhemse landgoederen

Ruiterroute Arnhemse landgoederen

Bereikbaarheid

Hoog Erf ligt ten noorden van Arnhem. Het landgoed is makkelijk bereikbaar. Er is een parkeerplaats en er zijn bushaltes in de omgeving. Vlakbij ligt hotel-restaurant Groot Warnsborn.

Hoog Erf kaart

Voorzieningen

  • Wandelen
  • Wandelroute
  • Honden losloopplaats
  • Horeca

Geschiedenis

Hoog Erf is ooit bezit van een klooster geweest. Destijds was het schraal heidegebied. Vanaf de 17e eeuw werden de gebieden ten noorden van Arnhem lommerrijke buitenplaatsen.

Rond 1650 werden de middeleeuwse kloostergoederen aan de noordzijde van Arnhem verkocht aan particulieren. Die zagen hun kans schoon om op de kale heidevelden een buitenplaats te stichten.

Warnsborn

Hoog Erf en Laag Erf kwamen in handen van de Arnhemse burgemeester Everhard Everwijn. Vanaf die tijd werden zij vaak samen als ‘Warnsborn’ aangeduid. In 1894 werd Hoog Erf weer afgesplitst. Dat heette voortaan weer Hoog Erf, terwijl Laag Erf de naam Warnsborn behield.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

Bezoek een kasteel

De Gelderse kastelen zijn magische poorten, elk uniek door zijn ligging, bouwstijl en rijke geschiedenis. Ze vertellen je in geuren en kleuren hoe onze voorouders leefden, soms tot wel tot 700 jaar terug. Ook rondom elk kasteel is veel te zien en beleven. Ontdek ze allemaal!

Boek je tickets

Koop hier kaarten voor je kasteelbezoek of reserveer een kasteelactiviteit.

Sluit activiteiten
Geldersch Landschap en Kasteelen

De natuur in

Bezoek een natuurgebied of landgoed

Je vindt onze 161 natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. We beheren bijna 12.000 hectare Gelderse natuur. Van de groene Veluwe, het waterrijke Rivierengebied tot het coulissenlandschap van de Achterhoek. Laat je verrassen en ontdek de natuur bij jou in de buurt.

Kies een activiteit

Ontdek de Gelderse natuur op de manier die bij je past.