Concert: Ensemble Organum

Let op: Dit evenement is geweest.
6 december 2015

De Brediusstichting heeft het voor elkaar gekregen het wereldberoemde ensemble "Ensemble Organum" met Marcel Pérès, Jean-Etienne Langianni, Fré-déric Tavernier en Antoine Sicot . Zij brengen "Old Roman and Beneventan Chant" ten gehore.


Organum is opgericht in 1982 in Frankrijk door de musicoloog en zanger Marcel Pérès en richt zich in samenwerking met musicologen en historici op de bestudering, de herinterpretatie en het uitvoeren van zeer vroege muziek, die zeker in de periode voor ca 1000 zowel in het Oosten als in het Westen - als er al van notatie sprake was - met neumen genoteerd werd. Neumen representeren geen absolute waarden zoals de later ontwikkelde notatiesystemen wel deden. In zijn onderzoek werkte Pérès intensief samen met de Griekse zanger en musicoloog Lycourgos Angelopoulos en misschien ook door diens invloed klinkt de zeer oude westerse muziek, uitgevoerd door Organum soms verrassend Byzantijns.

Voor meer info: Klik hier 

Entree € 12,50.

Aanvang : 14.30 uur

Informatie en reserveren: tel.0487-531387 of mail: brediusstichting@hetnet.nl

Adres: Dorpsstraat 40, 6616AH Hernen

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »