Op moeflonexpeditie

Let op: Dit evenement is geweest.
10 oktober 2015

Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de Moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag het liefst in een bos schuil houdt. Bovendien zijn er nauwelijks 250 van in Nederland. Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 60 moeflons.
In oktober is het de bronstijd. De moeflons verlaten dan de bescherming van het bos. Met een beetje geluk zien we tijdens deze excursie een kudde moeflons en maken we een gevecht mee tussen rammen om de gunst van een vrouwtje. Garantie kunnen we niet geven. Het blijven wilde dieren die zich zelden aan mensen tonen. Maar tijdens de bronst is de kans het grootst dat we ze tegenkomen. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: Start om 09.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 10 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK pas.
Opmerkingen: Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Honden en kleine kinderen (tot 10 jaar) kunnen niet mee.
Startlocatie: De parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
Routebeschrijving: Vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.
Informatie: Henk Huizing, tel. 06 - 51966359 of Dirk van der Plaat, tel. 06 - 28 84 93 31

Inschrijven kan op:
http://www.reserveringenglk.nl/?task=view_event&event_id=474

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info »

Lees verder