Leven als in de ijzertijd

Let op: Dit evenement is geweest.
25 juli 2015

Benieuwd hoe men vroeger in de ijzertijd leefde? Kom het in de zomervakantie ervaren bij de ijzertijdboerderij aan de Vijfsprongweg in Wekerom. Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) organiseert dan in samenwerking met de gemeente Ede en PRAE diverse ijzertijdactiviteiten. Op zaterdag 25 juli kan deelgenomen worden aan een middag ‘leven als in de ijzertijd’ en op zaterdagavond 1 augustus kan geluisterd worden naar prehistorische verhalen en muziek. Beide activiteiten zijn leuk voor zowel jong (vanaf 7 jaar) als oud. Reserveren is noodzakelijk.

Leven als in de ijzertijd
Deze middag verdiepen we ons in de ijzertijd: wanneer was dat? Hoe leefden de mensen toen? Kunnen wij dat ook? Er wordt kennis gemaakt met oude ambachten, zoals spinnen, weven en touw twijnen. Er wordt gezocht naar eetbare planten en daar wordt iets lekker van gemaakt. En hoe zou de muziek toen hebben geklonken? Als afsluiting wordt een ijzertijd-feestje gevierd, met zelfgemaakte hapjes en ijzertijd-muziek!

Datum: zaterdag 25 juli.
Tijd: 13.00 - 16.00 uur.
Deelname: € 7,50 per volwassene, € 5,00 per kind t/m 12 jaar. Donateurs GLK/aanwonenden vijfsprongweg/vrienden van de Celtic Fields betalen€ 5.00 per volwassene en € 2,50 per kind t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, dus wees er snel bij.
Informatie: Inhoudelijke vragen: PRAE, Dorothee Olthof, tel. 06 30404439. Vragen m.b.t. reservering: 026-3552555.

 

Inschrijven kan op:
http://www.reserveringenglk.nl/?task=view_event&event_id=452

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info »

Lees verder