NJO Muziekzomer

Let op: Dit evenement is geweest.
3 augustus 2015

NJO Trombone Ensemble, inclusief young artist in residence Sebastiaan Kemner.

Muziek: wij van het NJO staan ermee op en gaan ermee naar bed. En u kunt dat deze zomer ook doen! Op kunt u tijdens zonsopkomst of zonsondergang op de vijver bij kasteel Rosendael in een kano naar Water Music luisteren. En dan niet het bekende werk van Händel, nee, eigentijdse watermuziek.
Wat is hiervoor nodig? Men neme een kasteel met een vijver. Het publiek neemt plaats in open kano’s op het water, begeleid door de elektronische klanken van John Adams' compositie Light over Water.
Als u dan rustig op de vijver dobbert spelen drie slagwerkers en een altfluit An Idyll for the Misbegotten van George Crumb, geschreven om vanaf de oevers van een meer te worden uitgevoerd. Vervolgens nemen twaalf trombonisten hun plaatsen in op de waterkant en laten het meditatieve Music for Wilderness Lake van de Canadese componist Raymond Schafer over het water klinken, waarna de idylle wordt afgesloten met meer Light over Water. Of dat er dan nog is hangt natuurlijk af van welk tijdstip u heeft gekozen...

Muziekzomerbezoekers worden bij aankomst verwelkomd met een glaasje prosecco en er is de mogelijkheid tot een vroeg ontbijt.
Na afloop van het ochtendconcert kunt u aanschuiven voor een luxueus ontbijtbuffet in de Oranjerie van het kasteel.

Tijd: 06.00 en 20.30 uur
Toegang: € 15,00, jongeren t/m 30 jaar € 10,00
Locatie: kasteel en park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal

Meer informatie en kaarten reserveren via de website van NJO Muziekzomer.

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info »

Lees verder