Fietsroute Concert

Let op: Dit evenement is geweest.
7 juni 2015

Van 4 t/m 7 juni 2015 vindt de eerste editie plaats van ZOOM! Kamermuziekfestival plaats. De muzikale leiding is in handen van het internationaal toonaangevende Ruysdael Kwartet. Voor het festival hebben zij internationale klassieke topmusici uitgenodigd zoals het Doric String Quartet, pianiste Nino Gvetadze, cellist Dmitri Ferschtman en zanger André Morsch, maar ook lokale helden als de jonge musici van het Acanthus Kwartet en strijkers uit Het Gelders Orkest.

Fietsrouteconcert 7 juni
Ontdek op de fiets de mooiste plekjes van de Veluwezoom en de mooiste muziek tijdens dit unieke evenement. U kunt kiezen uit twee routes door de prachtige omgeving. Onderweg bezoekt u vier locaties waar korte concertjes gegeven worden door musici van ZOOM!. Ook op de veranda van kasteel Rosendael zullen korte concerten plaatsvinden. Het trio Emi Ohi Resnick, Marijke Tjoelker en Gijs Kramers spelen het Terzetto van Dvořák.
Vanaf 13.00 uur wordt op elke locatie op het hele uur een kort concert gegeven. U kunt zelf uw route kiezen tussen de locaties. Iedereen komt uiteindelijk bij elkaar om 17.00 uur in Ellecom voor het laatste concert in de fietsroute door Nino Gvetadze en musici van Het Gelders Orkest. Op alle locaties liggen routebeschrijvingen. Komt u met het openbaar vervoer dan kunt u via de website een fiets reserveren, af te halen bij station Velp of Dieren.

Kaarten kopen
Meer informatie en kaarten voor alle concerten op www.zoomfestival.nl, telefonisch (0313) 415 603 (RIQQ) of bij Boekhandel Jansen & De Feijter in Velp en Boekhandel Dieren (v.h. Bruna) in Dieren.

Vierdaags muzikaal festijn
De concerten vinden plaats op sfeervolle locaties in de prachtige omgeving van de Veluwezoom in de gemeenten Rheden en Rozendaal. In totaal zullen meer dan 40 musici uit heel Europa aantreden. Naast concerten op grote en kleinere locaties verzorgt het festival eveneens masterclasses en schoolconcerten. Enthousiaste amateurs kunnen zich via de website opgeven voor een masterclass van een van de festivalmusici, om zo hun kennis en ervaring uit te breiden. Hierdoor kan iedereen uit de omgeving op een interactieve manier bij dit festival betrokken raken. Ook met de schitterende omgeving van de Veluwezoom wordt rekening gehouden. Op de laatste dag van het festival is een fietstocht langs sfeervolle locaties waar het publiek naar intieme concerten kan luisteren.

Inschrijven kan op:
http://www.zoomfestival.nl

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info »

Lees verder