Op zoek naar dieren

Let op: Dit evenement is geweest.
31 juli 2015

Het landschap rond Klein Bylaer kreeg in de laatste ijstijd zijn huidige vorm. Stuivend zand bleef liggen op de kwelkoppen met opwellend water. Zo groeide het gebied uit tot een verhoging in de Gelderse vallei met veel aantrekkelijke vegetatietypen voor verschillende diersoorten.
De boswachter gaat met u op zoek naar de dieren die er leven. Zo broedt bij een van de vennetjes de dodaars, een kleine en erg schuwe futensoort. Ook de heikikker, de levendbarende hagedis en veel libellensoorten zijn bij de vennetjes te vinden. De ijsvogel gebruikt de beken om te jagen op kleine visjes.
Reeën gaan in de schemering naar de weilanden rondom Klein Bylaer op zoek naar eten. Eind juli is de tijd van de reeënbronst. De reebokken gaan dan op zoek naar de reegeiten voor de voortplanting. Mogelijk komen we nog flemende reebokken tegen. Wat dat is, zal de boswachter tijdens de wandeling vertellen. Reserveren is noodzakelij
k
.
Tijd: Start om 20.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK pas.
Opmerking: Het is verstandig goede wandelschoenen en donkere (geen blauwe!) kleding te dragen. Neem zo mogelijk ook een verrekijker mee.
Startlocatie: De parkeerplaats Erica Noord (Klein Bylaer) van het Geldersch Landschap & Kasteelen aan de rechterkant van de weg aan de Kallenbroeker weg 3771 TB Barneveld.
Informatie: Dirk van der Plaat, 06 - 28849331 of Frank de Smit, tel. 06 – 48477725

Inschrijven kan op:
http://www.reserveringenglk.nl/?task=view_event&event_id=399

Locatie

Landgoed Klein Bylaer en Kallenbroek

Meer info »

Lees verder