Waardenburg 750 jr

Let op: Dit evenement is geweest.
15 augustus 2015

Langs de Waal, tegenover Zaltbommel, ligt landgoed Waardenburg en Neerijnen. Het stoere ensemble van kasteel, huis, park, rozentuin, binnendijkse landbouwgronden en buitendijks uiterwaardengebied wekt de indruk van een ongeschonden verleden. Dat is maar schijn. Oorlogsgeweld heeft kasteel Waardenburg keer op keer beschadigd. Toen het in 1975 onder de hoede van GLK kwam, volgde een lange weg naar herstel. De restauratie werd in 2009 afgerond. Dit jaar viert het kasteel zijn 750-jarig bestaan.

In samenwerking met het Stroomhuis Neerijnen, de huidige kasteelgebruikers en vrijwilligers worden diverse activiteiten georganiseerd rond het 750-jarig bestaan van kasteel Waardenburg. Op 15 augustus verzorgt Kunsthistoricus Robbie Dell’Aira een lezing en een rondleiding over de rijke historie van kasteel Waardenburg. Hij vertelt over Rudolf de Cock, stichter van het kasteel, en de mythische figuur Faust. Aansluitend serveert Uitspanning het Stroomhuis een historische maeltijdt op het kasteel.

Kunstlezing
Aanvang: 15.00 uur. Deelname: €15 (inclusief feestelijke toost)

Historische maeltijdt
Aanvang: 18.00 uur. Deelname: €30 (inclusief twee consumpties)

Als donateur van GLK krijgt u € 5 korting op het combinatieprogramma tegen inlevering van de tegoedbon op pagina 16 van tijdschrift Mooi Gelderland.

Vooraf beide activiteiten is vooraf reserveren noodzakelijk via www.stroomhuisneerijnen.nl.Locatie

Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Meer info »

Lees verder