Zomerwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
27 juni 2015

De boswachter neemt u vandaag mee naar de Zandhegge. Dit bosgebied kent een fraai afwisselend landschap, waarin het verleden herkenbaar is gebleven. Het ligt op een overgangsgebied tussen de hoge, droge Veluwe en de lagere nattere gronden, gescheiden door een imposante stuifwal. Onderweg laat de boswachter u de sporen uit het verleden zien. U wordt o.a. meegenomen naar de stuifwal. Ook flora en fauna komen aan bod.
Zo ziet u in de Zandhegge bijvoorbeeld veel koepelvormige nesten van de rode bosmier. Deze mierensoort dient als voedsel voor de zeldzame groene specht. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Startlocatie: witte slagboom Geldersch Landschap in de bocht van de Greutelseweg naast het Kroondomein. Routebeschrijving: neem de Zwolseweg (provinciale weg Apeldoorn – Vaassen), bij café De Hamer schuin linksaf de Wieselseweg inrijden en bij ANWB-paddestoel nr. 20018/001 rechtsaf de Greutelseweg op. Daarna doorrijden tot de witte Geldersch Landschap slagboom in de bocht.
Informatie: Fijko Slijm, tel. 06-10355749

Locatie

Zandhegge

Meer info »

Lees verder