Historisch wandelen

Let op: Dit evenement is geweest.
30 mei 2015

Landgoed De Dellen is een mooi en gevarieerd gebied met bossen en heidevelden. De boswachter neemt u mee op reis door de tijd en vertelt over de geschiedenis van het landgoed. Wist u bijvoorbeeld dat de eerste levenstekenen op de Dellen stammen uit de prehistorie?. Heeft u al eens gehoord dat het gebied vroeger grotendeels uit heide bestond? En komt de naam professor Buys Ballot u bekend voor? Hij was weerkundige en oprichter van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut en heeft de bossen van de Dellen aangelegd. De boswachter besteed onderweg aandacht aan al deze onderwerpen. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 10.00 uur. Duur: circa 3 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Opmerking: trek goede, waterdichte schoenen aan.
Startlocatie: de parkeerplaats “Erf van Daendels” , aan de Nieuwe Zuidweg, Komend vanaf de A50, afslag 29, Heerde, Wezep, richting Wezep. Na 300 meter links, Nieuwe Zuidweg, volg deze circa 3,5 km tot parkeerplaats links.
Informatie: Fokko Andringa 06-51543444

Locatie

De Dellen en Ambtsbos

Meer info »

Lees verder
x

Gratis magazine Mooi Gelderland

Mooi Gelderland is hét kleurrijke magazine van Geldersch Landschap & Kasteelen. Boordevol informatie over Gelderse natuur en cultuur, achtergrondverhalen en eropuit tips.

Vraag nu een gratis exemplaar aan.
Lees verder »