Drie Koningenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
6 januari 2015

Wat het weer ook doet, we gaan op zoek naar diersporen. In de modder of in de sneeuw, er is altijd iets te vinden. Het laatste uur van de wandeling verblijven we op de Renderklippen, waar we kijken en luisteren naar midwinterhoornblazers. Reserveren is niet nodig.

Midwinterhoornblazers
Een midwinterhoorn is een houten hoorn van 1.20m tot 1.50 m lang en is gemaakt van berk, els of wilg. Volgens aloude traditie blazen Gelderse en Overijsselse Midwinterhoornblazers alleen vanaf de eerste adventszondag (vier zondagen voor kerst) tot en met Drie Koningen (6 januari) Het doel van het blazen is het donker verdrijven en het Licht oproepen. Vanouds een overblijfsel van de joelfeesten,na kerstening ook de aankondiging van de geboorte van Jezus. Het doel van het blazen is omschreven in het volgende gezegde: “Zee bloas um beurten de boodschap vèdan, dät ‘t duuster mut goan want ‘t lich kump d’r an”.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 3 uur.
Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas.
Startlocatie: de parkeerplaats “Erf van Daendels”, aan de Nieuwe Zuidweg. Komend vanaf de A50, afslag 29, Heerde, Wezep, richting Wezep. Na 300 meter links, Nieuwe Zuidweg, volg deze ca 3,5 km tot parkeerplaats links.
Informatie: Fokko Andringa, tel. 06 515 43 444

Locatie

De Dellen en Ambtsbos

Meer info »

Lees verder