Paddenstoelen excursies

Kom ook kennis maken met de wondere wereld van paddenstoelen.
Paddenstoelen zijn fascinerend. Tijdens onze excursies zoeken we vele soorten op. De boswachter weet veel over kleuren- en vormenrijkdom, de functie die ze hebben, geneeskrachtige werking, welke eetbaar zijn en welke giftig en de magie erom heen.
Wandelen met de boswachter, thema: paddenstoelenwandeling Orderbos

Excursies 2019

zaterdag 28 september
Paddenstoelenexcursie De Dellen Heerde
Het is herfst, dus de boswachter gaat met liefhebbers weer op zoek naar paddenstoelen. Door de verrassend vochtige bodem in een deel van het gebied is de Dellen heel soortenrijk. Onze boswachters vertellen er alles over.
Meer informatie.

zondag 29 september
Paddenstoelenexcursie Waardenburg en Neerijnen Neerijnen
Ooit zijn er in het parkbos maar liefst 285 verschillende soorten geteld, maar het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. De boswachter gaat samen met je op zoek naar paddenstoelen in het parkbos.
Meer informatie en reserveren.

zaterdag 5 oktober
Paddenstoelenexcursie Majuba Epe
Door de vochtige bodem in een deel van het gebied, is Majuba een paradijs voor paddenstoelen. Gekraagde aardster, roodsteelfluweelboleet, gele ringboleet en cantharel komen betrekkelijk algemeen voor.
Meer informatie.

woensdag 9 oktober
Paddenstoelenexcursie omgeving kasteel Rosendael Rozendaal
Waarom groeit de ene paddenstoel bij een boom en weer een andere op een dennenkegel? De boswachter weet het. Zoek mee en misschien vind je paddenstoelen die je nog nooit eerder zag.
Meer informatie en reserveren.

zondag 13 oktober
Paddenstoelenexcursie Staverden Staverden
Sommige paddenstoelen dragen rokjes, anderen hebben kale koppen of zijn slijmerig. Er zijn paddenstoelen die stinken of juist zoetig geuren. Mooi of lelijk, allemaal hebben ze een functie in de natuur. Onze paddenstoelendeskundigen Hans Keppel en Nel Schütz laten je kennismaken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk.
Meer informatie en reserveren.

Wandelen met de boswachter, thema: paddenstoelenwandeling

zondag 13 oktober
Paddenstoelenwandeling Bergharen Bergharen
Het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. Als het in de week voor de wandeling veel regent, kunnen we veel paddenstoelen vinden.
Meer informatie en reserveren.

dinsdag 15 oktober
Paddenstoelenexcursie Huis de Ehze Almen
We hopen paddenstoelen te ontdekken in allerlei prachtige kleuren en met bijzondere vormen. Met recht de sieraden van het herfstbos!
Meer informatie en reserveren.

woensdag 23 oktober
Paddenstoelenexcursie landgoed Hoevelaken Hoevelaken
De boswachter weet weet waar te zoeken en kan vele paddenstoelen op naam brengen. Ontdek samen met hem de fascinerende wereld van paddenstoelen.
Meer informatie en reserveren.

donderdag 31 oktober
Paddenstoelenexcursie landgoed Warnsborn Arnhem
In dit afwisselend natte en droge gebied nemen paddenstoelenkenners Hans Keppel en Nel Schutz je mee, op zoek naar bijzondere exemplaren.
Meer informatie en reserveren.