Op zoek naar paddenstoelen

Kom ook kennis maken met de wondere wereld van paddenstoelen.
Paddenstoelen zijn fascinerend. Tijdens onze excursies zoeken we vele soorten op. De boswachter weet veel over kleuren- en vormenrijkdom, de functie die ze hebben, geneeskrachtige werking, welke eetbaar zijn en welke giftig en de magie erom heen.

Deze excursies zijn al geweest. Graag tot volgend jaar.

Wandelen met de boswachter, thema: paddenstoelenwandeling Orderbos

Excursies 2018

dinsdag 25 september
Paddenstoelenexcursie Orderbos Apeldoorn
Onze paddenstoelendeskundigen Hans Keppel en Nel Schűtz laten u kennis maken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk, waaronder de rol van de paddenstoelen in het ecosysteem, de drie verschillende groepen paddenstoelen, veel voorkomende, zeldzame en eetbare soorten paddenstoelen.
Meer informatie en reserveren.

zaterdag 29 september
Paddenstoelenexcursie Majuba Epe
Het is herfst, dus de boswachter gaat weer op stap met liefhebbers op zoek naar paddenstoelen. Majuba is onderdeel van de uitgestrekte bos en heidevelden van de Noordoost-Veluwe. Door de verrassend vochtige bodem in een deel van dit gebied is het een paradijs voor paddenstoelen.
Meer informatie en reserveren.

donderdag 4 oktober
Paddenstoelenexcursie landgoed De Voorst Eefde
Sommige paddenstoelen dragen rokjes, anderen hebben kale koppen of zijn slijmerig. Er zijn paddenstoelen die stinken of juist zoetig geuren. Mooi of lelijk, allemaal hebben ze een functie in de natuur. Ontdek ze samen met de boswachter en verwonder je.
Meer informatie en reserveren.

dinsdag 9 oktober
Paddenstoelenexcursie landgoed Staverden buitengebied Ermelo
De herfst is een prachtseizoen. Overal schieten paddenstoelen uit de grond. Van klein tot groot, de boswachter weet ze te vinden en legt uit hoe ze leven, maar laat vooral zien hoe mooi ze zijn.
Meer informatie en reserveren.

Wandelen met de boswachter, thema: paddenstoelenwandeling

zondag 14 oktober
Paddenstoelenwandeling landgoed Waardenburg en Neerijnen Neerijnen
Het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. Als het in de week voor de wandeling veel regent, zullen er veel paddenstoelen staan. De boswachter besteedt o.a. aandacht aan de groei, verspreiding en de rol van paddenstoelen in het ecosysteem.
Meer informatie en reserveren.

vrijdag 19 oktober
Paddenstoelenwandeling landgoed Rosendael Rozendaal nabij Arnhem
Hoewel paddenstoelen er het hele jaar door zijn, is oktober de maand waarin zij het meest zichtbaar zijn. De boswachter neemt u mee naar landgoed Rosendael. Hij laat u hier kennis maken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk. Aan de orde komen o.a. de kleuren- en vormenrijkdom, functie, geneeskrachtige werking, eetbaarheid, giftigheid en de magie erom heen.
Meer informatie en reserveren.

zaterdag 27 oktober
Paddenstoelenexcursie landgoed Hoekelum Ede
De sieraden van het bos. Zo worden paddenstoelen wel eens liefkozend genoemd. Ze maken het bos extra aantrekkelijk om in te gaan wandelen. Als u dan hoort van de boswachter welke soorten er allemaal groeien is een boswandeling in de herfst een feestje. Ga mee en ontdek de fascinerende wereld van de paddenstoelen.
Meer informatie & reserveren.