Paddenstoelen excursies

Kom ook kennis maken met de wondere wereld van paddenstoelen.
Paddenstoelen zijn fascinerend en komen voor in elke kleur en vorm. Tijdens onze excursie gaan we op pad met de boswachter om ze te zoeken. Onze boswachters weten veel over de functies van paddenstoelen, welke er eetbaar zijn en welke absoluut niet en hoe al die kleuren en vormen eigenlijk heten. 
Wandelen met de boswachter, thema: paddenstoelenwandeling Orderbos

Excursies 2021

zaterdag 2 oktober
Paddenstoelenwandeling Majuba Epe
Het is herfst, dus de boswachter gaat met liefhebbers weer op zoek naar paddenstoelen. Door de verrassend vochtige bodem in een deel van het gebied is Majuba een paradijs voor paddenstoelen. Ontdek het gebied en haar bijzondere paddenstoelen samen met de boswachters.
Meer informatie en reserveren.

zondag 3 oktober
Paddenstoelenwandeling Waardenburg en Neerijnen Neerijnen
Ooit zijn er in het parkbos maar liefst 285 verschillende soorten geteld, maar het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. De boswachter gaat samen met je op zoek naar paddenstoelen in het parkbos.
Meer informatie en reserveren.

zondag 3 oktober
Paddenstoelenexcursie Landgoed Staverden
Onze paddenstoelendeskundige laat u kennis maken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk, waaronder de rol van de paddenstoelen in het ecosysteem, de drie verschillende groepen paddenstoelen, veel voorkomende, zeldzame en eetbare soorten paddenstoelen.
Meer informatie en reserveren.

woensdag 6 oktober
Paddenstoelenwandeling Huis De Ehze Almen
Overal schieten paddenstoelen uit de grond. Van klein tot groot, de boswachter weet ze te vinden en legt uit hoe ze leven maar laat vooral zien hoe mooi ze zijn. Een spiegeltje meenemen is handig om de paddenstoelen van onderen te bekijken.
Meer informatie en reserveren.

zondag 10 oktober
Paddenstoelenexcursie Bergharen Bergharen en Horssen
Sommige paddenstoelen dragen rokjes, anderen hebben kale koppen of zijn slijmerig. Er zijn paddenstoelen die stinken of juist zoetig geuren. Mooi of lelijk, allemaal hebben ze een functie in de natuur. De boswachter gaat samen met u op zoek naar paddenstoelen in de stuifduinen van Bergharen. Het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer.
Meer informatie en reserveren.

Wandelen met de boswachter, thema: paddenstoelenwandeling

dinsdag 12 oktober
Paddenstoelenwandeling Landgoed Vorden Vorden
Overal zijn nu paddenstoelen te zien. Prachtige kleuren, bijzondere vormen maar waarom groeit de ene paddenstoel bij een boom en weer een andere op een dennenkegel? De boswachter weet het antwoord en gaat met u op zoek.
Meer informatie en reserveren.

donderdag 21 oktober
Paddenstoelenwandeling kasteel Rosendael Rozendaal
We hopen paddenstoelen te ontdekken in allerlei prachtige kleuren en met bijzondere vormen. Met recht de sieraden van het herfstbos!
Meer informatie en reserveren.

zaterdag 30 oktober
Paddenstoelenwandeling in het Wilbrink bos Voorthuizen
De sieraden van het bos. Zo worden paddenstoelen wel eens liefkozend genoemd. Ze maken het bos extra aantrekkelijk om in te gaan wandelen. Als u dan hoort van de boswachter welke soorten er allemaal groeien is een boswandeling in de herfst een feestje
Meer informatie en reserveren.

donderdag 4 november
Paddenstoelenwandeling in het Orderbos Apeldoorn
Het wordt kouder, de bladeren zijn al gevallen en het bos ruikt naar de herfst. Overal zijn nu paddenstoelen te zien. Prachtige kleuren, bijzondere vormen maar waarom groeit de ene paddenstoel bij een boom en weer een andere op een dennenkegel? De boswachter weet het antwoord en gaat met u op zoek.
Meer informatie en reserveren.