Watervogels spotten

Let op: Dit evenement is geweest.
20 februari 2022

In de Liendense Waard zie je veel watervogels. Maar weet je ook hoe ze heten? De Liendense Waard is een natuurgebied aan de Maas ten oosten van Batenburg. De afgelopen jaren heeft dit gebied zich ontwikkelt tot een eldorado voor vogels. In deze tijd van het jaar dobberen er veel watervogels, zoals kuifeenden, smienten, kolganzen en brandganzen. Misschien treffen we een ijsvogel. Samen met de boswachter ga je op stap om ze te spotten. We wandelen naar de waterplassen in het natte deel van het gebied. Om het allemaal goed te zien is een verrekijker nodig. De boswachters hebben telescopen en extra kijkers bij zich. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 10.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
  • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
  • Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee als je die hebt.
  • Startlocatie: de parkeerplaats aan de Molendijk, gelegen aan de oostkant van Batenburg. 
  • Informatie: Bert Vos, tel. 06-19717255 of Bert Idsingh, tel. 06-19717255.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Locatie

Liendense Waard

Meer info