Vier Floris 50 jaar

5 oktober 2019

Op zaterdag 5 oktober is het precies 50 jaar geleden dat de eerste aflevering van de legendarische televisieserie ’Floris’ werd uitgezonden. Deze aflevering ‘Het verloren kasteel’ speelt zich geheel af op kasteel Hernen, vandaar ook dat we dit historische moment niet onopgemerkt aan ons voorbij kunnen laten gaan.

Behalve dat door het hele kasteel te zien is waar en welke scenes er gefilmd zijn, zullen Jack Horn(De Nar in de Drie Narren), Carola Gijsbers van Wijk (Isabella in de Byzantijnse Beker) en mogelijk meer acteurs uit de serie, aanwezig zijn.

Ook zal Jaap Kooimans, auteur van het boek ‘Floris, het complete verhaal achter de televisieserie’ een tweetal lezingen geven over alle ins en outs van de serie.

Op regelmatige tijden kunt ook deelnemen aan een heuse Florisquiz en zullen er diverse historische figuren het kasteel terugbrengen in middeleeuwse sfeer.

Bijzonder is dat de Hernense molen, die op een steenworp afstand ligt ook geopend is en dat het zal het lijken of de soldaten van Van Rossem nog steeds aan molenwieken vastgebonden zijn en u kunt uiteraard ook de molen bezoeken..

U bent dan ook van harte welkom om samen met ons te vieren dat op 5 oktober 1969 de eerste aflevering van Floris werd uitgezonden.

Voor de lezingen zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus koop uw kaartjes op tijd.

Kaartjes entree + deelname lezing 11.30 .

Kaartjes entree + deelname lezing 14.00.


Mochten de lezingen uitverkocht zijn, dan is er nog genoeg te zien en te beleven in en rondom kasteel en molen. Hiervoor kunt u de kaartjes gewoon aan de kassa kopen.

Datum: zaterdag 5 oktober 2019

Tijd: 11.00-17.00 uur
Tijden lezingen: 11.30 en 14.00 uur

Entree kasteel +molen + Lezing: Alle leeftijden € 11,50 Museumkaart- houders op vertoon van jaarkaart. € 3,00
Entree kasteel+molen: Volwassenen 8,50 Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen/Museumkaart op vertoon van jaarkaart: Gratis

Meer informatie: hernen@glk.nl

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616AH Hernen

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info