VOL

Let op: Dit evenement is geweest.
7 maart 2018

De wintersluiting komt ten einde. Het interieur van Huis Verwolde wordt weer letterlijk uitgepakt en klaar gemaakt voor het nieuwe openstellingsseizoen dat op 31 maart begint. Tijdens een speciale rondleiding op 7 maart krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen. Wat komt er allemaal bij kijken om zo’n historische inventaris voor het nageslacht te behouden?
Terwijl de kasteelmedewerkers en vrijwilligers de jaarlijkse housekeeping doen, vertelt de gids over het beheer en behoud waarbij de protocollen van de National Trust in Engeland worden gevolgd bij het schoonmaken van het huis.Op systematische wijze en met speciale materialen worden alle objecten in de verschillende vertrekken behandeld.

In deze exclusieve ontvangst komen de bezoekers ook op etages die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Hier bevinden zich de depots met collectiestukken zoals schilderijen, meubilair, kleding en de quarantaine kamer. De tocht voert naar de zolder waar u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving en een blik kunt werpen in de machinekamer van de lift die in 1926 werd geïnstalleerd.

Na de rondleiding ontvangen we u graag in de gezellige Theeschenkerij voor koffie of thee met Verwolde Verwennerij.

Aanvang: 14.00 uur
Deelname: € 15,00 p.p., donateurs GLK & Museumjaarkaart houders € 6,50 per persoon.
Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren, email: verwolde@glk.nl
Reserveren: is gewenst.  

Locatie

Huis Verwolde

Meer info