Thema-buitenrondleiding

Let op: Dit evenement is geweest.
20 februari 2022

Ga mee met onze vrijwillige gids tijdens deze themarondleiding vol bijzondere, interessante, leuke en boeiende verhalen en feiten.

Op zondag 20 februari maken we een mooie buitenwandeling rondom het kasteel met als thema 'Van Motte naar Kasteel'. De gids vertelt onderweg graag over de motte, de bouw van het kasteel en de daarbij belangrijke veldovens. De rondleiding duurt een uur en is geschikt vanaf 10 jaar. 

Tijd: Zondag 20 februari 15.00 uur

Deelname: € 5,00 per persoon (ook voor Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart-houders)

Reserveren: Reserveren is verplicht. Boek uw ticket
Ook het kasteel bezoeken? Reserveer HIER uw reguliere tickets tussen 13.30 - 14.00 uur zodat u op tijd kunt aansluiten bij de buitenrondleiding.

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie: tel. (0487) 531976 of kasteelhernen@glk.nl 

Themarondleidingen: Er worden nog meer themarondleidingen georganiseerd in en om het kasteel:

Zondag 27 febr.      Van Motte naar Kasteel

O.l.v. de gids maakt u een mooie wandeling buitenom kasteel, waarbij de verhalen worden verteld over de motte, de bouw van het kasteel en de daarbij belangrijke veldovens.

Zondag 13 maart     Gekleed op het kasteel

Tijdens deze rondleiding vertelt de gids over middeleeuwse kleding, de functies, de materialen en het maken er van. Deze rondleiding wordt extra ‘aangekleed’ met een oude ambacht. 

Zondag 20 maart     Seizoenen in en om het kasteel

De gids neemt u tijdens deze rondleiding mee terug in de tijd hoe mensen de verschillende seizoenen in en om het kasteel doorkwamen, van de koude winters tot warme zomers.

Zondag 27 maart    Ziek op het kasteel

Welke ziektes kwamen in de middeleeuwen voor? Wat als een ridder zijn been brak? Deze vragen en andere interessante weetjes over gezondheid worden tijdens de rondleiding besproken.

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info