Snertwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
22 januari 2022

Afgelast vanwege coronamaatregelen: in verband met de huidige coronamaatregelen zijn helaas de excursies tot en met 25 januari 2022 afgelast. Hebt u tickets voor een excursie in deze periode dan ontvangt u per e-mail bericht.

Natuurlijk betekent dit niet dat u er zelf niet op uit kunt gaan. Kies een gebied dicht bij huis en volg de richtlijnen van het RIVM. Ook kunt u met een informatieve wandelroute zelf op stap gaan. Blijf gezond en we hopen u binnenkort weer te kunnen verwelkomen bij onze excursies.

Actief stuivend zand komt buiten Nederland bijna niet meer voor in Noord-West Europa. Maar u vindt het nog wel op het Wekeromse Zand bij Wekerom. Ga mee voor een stevige winterwandeling en verwonder u over de wilde schoonheid van dit gebied. Om het plaatje compleet te maken heeft u ook nog kans om moeflons te zien. Deze prachtige dieren hebben hier namelijk hun leefgebied. Ze zijn heel schuw, maar wie weet! Aan het einde van de excursie staat een kop erwtensoep voor u klaar.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
  • Deelname: 10,00 euro p.p. kinderen 10 t/m 12 jaar 5,00 euro p.p. Donateurs GLK 5,00 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
  • Opmerking: lopen door dit terrein vraagt enige conditie. Dat geldt zeker bij stevig winterweer. Houdt rekening met de weersomstandigheden. Het kan koud, nat en zelfs glad zijn. Voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn is deze wandeling daarom minder geschikt. Honden zijn niet toegestaan op het Wekeromse Zand.
  • Startlocatie: vanaf de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
  • Routebeschrijving: vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf (zie blauw bord parkeren). U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen.  Vanaf Wekerom na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kasteelen.
  • Informatie: Keesjan Kleef tel. 06-52519146 of Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Afgelast

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info