Seniorenwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
25 augustus 2019

Deze circa 1,5 uur durende wandeling is speciaal voor mensen die wat minder ver kunnen of willen lopen. Maar dat maakt deze tocht zeker niet minder mooi! De boswachter neemt je namelijk mee door het Kloosterbos. In het jaar 1407 werd hier door de broeders van de Moderne Devotie een huis gebouwd, een paar jaar later gevolgd door een kapel. Ruim 150 jaar later, in de periode van de Hervorming, werd het verder uitgebouwde complex verwoest. Tegenwoordig ligt hier aan de voet van de Oost-Veluwe stuwwal een rijk bos. De oude bomen vormen een goed leefgebied voor bosvogels zoals boomklevers en verschillende soorten spechten. Aan de oostkant van het bos liggen de uiterwaarden van de IJssel met de Zwarte Kolk. Tijdens deze korte wandeling kun je zien dat het gebied veel kenmerken van een buitenplaats heeft. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 1,5 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: parkeerplaats Kloosterdijk, Wapenveld.
Routebeschrijving: rijd vanaf de Groteweg (Wapenveld-Hattem) de Kloosterweg op (Wapenveld, 8191 JB) tot aan de parkeerplaats ca. 400 m voorbij de brug over het Apeldoorns Kanaal.
Informatie: Aleid Bosch, tel. 038-3769482 of Frans Roelofs, tel. 06 52644800.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Klooster Hulsbergen

Meer info