Scherven rondleidingen

Let op: Dit evenement is geweest.
1 januari 2020

Rondleidingen Archeologiedagen met exclusief bezoek aan het depot op zolder

Ga tijdens de nationale Archeologiedagen mee met de speciale ‘Schervenrondleidingen’ door kasteel Ammersoyen, met extra aandacht voor de unieke archeologische collectie van deze middeleeuwse waterburcht. Tijdens de rondleiding brengen we ook een exclusief bezoek aan het depot op de kasteelzolder; een plek waar het publiek zelden komt.

Tijdens de restauratiewerkzaamheden in de jaren zeventig werd de kasteelgracht van Ammersoyen uitgegraven. Uit de gracht kwamen talloze voorwerpen tevoorschijn die door de eeuwen heen op het kasteel zijn gebruikt. Bij elkaar vormen de vondsten de grootste samenhangende collectie van grachtvondsten in Nederland.

De gids vertelt je tijdens de rondleiding over de geschiedenis van het kasteel en laat je de mooiste zalen zien. Een bezoek aan de museumzaal waar de topstukken uit de archeologische collectie te zien zijn, zal niet ontbreken. De hier getoonde gebruiksvoorwerpen van metaal, aardewerk en glas geven een beeld van de bewoningsgeschiedenis door de eeuwen heen.

Bijzonder is het bezoek aan de grote zolder van het kasteel met zijn indrukwekkende overkapping en hijsrad. Des te indrukwekkender is het depot dat hier te vinden is met duizenden scherven en andere grachtvondsten. Speciaal voor de Archeologiedagen mag je er tijdens deze rondleiding onder leiding van de gids een kijkje nemen.  

Let op: deze rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar én voor wie goed ter been is.

Datum: vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020

Tijd: 11.30 uur

Tijdsduur: circa 70 minuten

Entree: volwassenen € 14,50, kinderen 4 t/m 18 jaar: € 8,00. Museumkaarthouders en donateurs: € 3,00.

Reserveren: is noodzakelijk door vooraf een e-ticket te bestellen via onderstaande links.

E-tickets Schervenrondleidingen:

  • Schervenrondleiding 9/10: entree 11.30 uur
  • Schervenrondleiding 10/10: entree 11.30 uur
  • Schervenrondleiding 11/10: entree 11.30 uur

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Meer informatie: ammersoyen@glk.nl  of 073 - 5 94 95 82

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info