Rondleiding eendenkooi

Let op: Dit evenement is geweest.
18 februari 2018

Op zondag 18 februari heeft u de unieke gelegenheid om de eendenkooi van Batenburg te bezoeken onder leiding van de boswachter.  Hij neemt u mee rond de kooiplas en vertelt over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan. De kooiker en zijn hondje zullen aanwezig zijn en een demonstratie verzorgen. Vanwege de noodzakelijke rust is de eendenkooi slechts één keer per maand te bezoeken in de maanden februari t/m juni. Reserveren is noodzakelijk.

Eendenkooien
Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ongeveer 119 geregistreerde eendenkooien. Veel kooien hebben slechts één vangpijp gebruiksklaar. De eendenkooi in Batenburg is echter volledig bedrijfsklaar en in originele staat.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: 16.00 uur.
Deelname: € 7,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,75. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 1,25 op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerkingen: neem een verrekijker mee.
Startlocatie: begin toegangsweg naar de eendenkooi (Bergharense straat, Batenburg). Parkeren langs de Bergharense straat.
Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024 of Bert Vos, tel. 06-19717255. 
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

Locatie

Batenburg

Meer info