Rondleiding eendenkooi

Let op: Dit evenement is geweest.
17 maart 2019

Op deze zondag heb je de unieke gelegenheid om de eendenkooi in de Regulieren te bezoeken onder leiding van de boswachter. Hij neemt jullie mee rond de kooiplas en vertelt over de historie en de werking van de eendenkooi, het werk van de kooiker, de begroeiing op het terrein en het beheer daarvan. Daarnaast is er specifiek aandacht voor de trekvogels die de kooi en omliggende natte weilanden in deze tijd bezoeken. Eenden, ganzen, grutto’s, kieviten, tureluurs zijn vaste bezoekers van het gebied.

Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikerhondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. Vanwege de noodzakelijke rust is de eendenkooi slechts één keer per maand te bezoeken in de periode maart t/m juni. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: 2 uur.
Deelname: 7,50 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 3,75 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 2,50 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 1,25 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: parkeerterrein Rijksstraatweg Geldermalsen (bij de werkschuur van GLK), postcode 4197RL, GPS 51.915, 5.279.
Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024 of Bert Vos, tel. 06-19717255. 
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Reserveer hier uw kaartje

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur

Locatie

Regulieren

Meer info