Rondleiding eendenkooi

Let op: Dit evenement is geweest.
26 maart 2017

De eendenkooi in de Regulieren is normaliter niet toegankelijk voor het publiek. Rust in de kooi is namelijk van groot belang. Onder leiding van de boswachter krijgt u op zondag 26 maart de unieke gelegenheid om de kooi te bezoeken. Hij neemt u mee rond de kooiplas en vertelt over de historie en de werking van de eendenkooi en het werk van de kooiker. Daarnaast is er specifiek aandacht voor de trekvogels die de kooi en omliggende natte weilanden in deze tijd bezoeken. Eenden, ganzen, grutto’s, kieviten, tureluurs zijn vaste bezoekers van het gebied.

Eendenkooien
Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen voor consumptie. De eendenkooi bestaat uit een flinke vijver waar enkele smalle sloten op uitkomen, de zogenaamde vangpijpen. Met tamme eenden en een kooikershondje werden wilde eenden gelokt en gevangen. In Nederland bestaan nog ongeveer 119 geregistreerde eendenkooien. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 4,00 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: neem een verrekijker mee.
Startlocatie: parkeerterrein bij de werkschuur van Geldersch Landschap & Kasteelen, gelegen aan de Rijksstraatweg in Buurmalsen, GPS 51.915, 5.279.
Informatie: Jan Taat, tel. 06-83086024 of Bert Vos, tel. 06-19717255.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Reserveer hier uw kaartje

 

Locatie

Regulieren

Meer info