Riddertijd!

Let op: Dit evenement is geweest.
14 oktober 2017 - 15 oktober 2017

Familie evenement Riddertijd! op kasteel Ammersoyen

Altijd al willen weten hoe het leven van een ridder er uitzag? In het eerste weekend van de herfstvakantie kun je het beleven in kasteel Ammersoyen tijdens het familie evenement Riddertijd!.

Ridders met hun jonkvrouwen laten de riddertijd herleven. Er is van alles te doen! Pas een harnas, bekijk de wapens in de ridderzaal, luister naar de verhalen en ga met de ridders op de foto. Een paar keer per dag laten de ridders zien hoe een echt zwaardgevecht eraan toeging! Natuurlijk is er ook muziek en je kunt zelf oude muziekinstrumenten uitproberen.

Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals letters verluchten, kalligraferen, weven en spelletjes die de ridders vroeger zelf ook deden. Er zijn ook muzikanten en je kunt oude muziekinstrumenten uitproberen.

Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals letters verluchten, kalligraferen, weven en spelletjes die de ridders vroeger zelf ook deden.

De taveerne is geopend voor een drankje en een versnapering. In de kasteelwinkel zijn allerlei ridderartikelen voor kinderen te vinden.

Alle activiteiten, behalve de zwaardgevechten, vinden binnen in het kasteel plaats.

Datum: zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober

Tijd: doorlopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree: met e-ticket 8,50 euro, entree aan de kassa: 9,50 euro. 0 t/m 3 jaar gratis, museumkaarthouders en donateurs GLK gratis op vertoon van pas.

Koop hier uw e-ticket voor zaterdag 14 oktober

Koop hier uw e-tickets voor zondag 15 oktober

Adres: kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Informatie: tel. (073) 594 95 82 of ammersoyen@glk.nl

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info