Oranje Boven!

Let op: Dit evenement is geweest.
2 april 2019 - 3 april 2019

Hoog bezoek
De Oranjes woonden maar enkele kilometers van kasteel Cannenburch vandaan en kwamen met enige regelmaat op bezoek. Sinds koning Willem III heeft kasteel Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen.

Oranje collectie
De Oranjes werden niet alleen in het kasteel maar ook in het dorp Vaassen met veel gejuich onthaald. De vlag hing uit en in de krant werd gretig verslag gedaan van een koninklijk bezoek. Deze Oranjegezindheid kwam ook tot uiting in het verzamelen van Oranje-souvenirs. Menig Nederlander had een dergelijk souvenir in huis. De souvenirs varieerden van glazen, bekers en herdenkingsborden tot glas-in-lood ruitjes en feestsigaren. In een aantal ingerichte vertrekken van kasteel Cannenburch worden verschillende van deze voorwerpen getoond. Zoals de bovenzaal, waarin verschillende tafels met Oranje-objecten en souvenirs te zien zijn. Ook is er een ruimte gewijd aan de exclusieve souvenirs, gemaakt van dure materialen of ontworpen door vooraanstaande kunstenaars. De veelal nooit eerder getoonde souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau.

Tijd: 2 april t/m 30 oktober 2019. Dinsdag t/m zondag tussen 12.00 - 17.00 uur. Op maandag gesloten.  

Entree kasteel inclusief expositie: volwassenen € 9,50 en kinderen van 4 t/m 18 jaar € 5,25.

Donateurs GLK, Museumkaarthouders en Rembrandtkaarthouders hebben op vertoon van geldige pas gratis toegang tot het kasteel.

Locatie: Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Meer informatie (verbouwing) Paleis Het Loo: www.paleishetloo.nl
Meer informatie Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau: www.oranje-nassau.org

Reserveren: is niet nodig.

Locatie

Kasteel Cannenburch

Meer info