Op stap met gouvernante

Let op: Dit evenement is geweest.
1 januari 2020

Op deze woensdagmiddag zijn kinderen vanaf 5 jaar welkom voor een speciale middag bij Huis Verwolde. Geldersch Landschap & Kasteelen wil zo de jongste bezoekers op een leuke manier laten ervaren hoe vroeger de adel leefde.

De kinderen gaan verkleed als freules en jonkers samen met de gouvernante van Huis Verwolde door het huis. Het wordt een bijzondere rondleiding waarbij de kinderen onder andere leren een sierlijke buiging maken, statig lopen en deftig drinken. Kinderen mogen verkleed komen, er zijn ook jurken en jonkervestjes aanwezig in het huis. Na afloop krijgen de kinderen in de theeschenkerij wat te drinken (wel eerst zelf de tafel dekken!) en ontvangen ze een kastelenpaspoort. Er is dan ook nog gelegenheid om het onderhuis te bekijken en te zien hoe het personeel leefde en woonde.

Goed om te weten
Deze activiteit is voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. (Groot)ouders of verzorgers nemen niet deel aan de kinderactiviteit. Zij kunnen met de volwassenenrondleiding het huis bezoeken of in de theeschenkerij en tuin van de rust genieten. 

Reserveren noodzakelijk door middel van online kaartverkoop (betaling via iDEAL).

Reserveren 29 juli 14:30

TIP: Ook leuk als kinderfeestje! Je kunt aansluiten bij deze Op stap met gouvernante of ons mailen voor een kinderfeestje op maat (verwolde@glk.nl).

Locatie

Huis Verwolde

Meer info