NL DOET

Let op: Dit evenement is geweest.
15 maart 2019 - 16 maart 2019

Geldersch Landschap & Kasteelen doet op vrijdag 15 maart (locatie Wilbrinkbos en Rosendael) of zaterdag 16 maart (locaties Goilbergingerwaarden en Tongerense Heide) mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL DOET. Wij nodigen iedereen uit een dag de handen uit de mouwen steken voor de natuur in Gelderland.

Tongerense Heide open houden
Met boswachter wandel je vanaf de verzamelplek in het buitengebied van Epe naar de heide. Onderweg ontmoet je andere vrijwilligers en zal de boswachter vertellen over dit bijzondere gebied. Om het op deze manier in stand te houden, gaan we zaailingen van o.a. de den verwijderen. Je steekt dus letterlijk je handen uit de mouwen door de heide te ontdoen van de kleine boompjes. Daar profiteren diverse diersoorten van. Groepjes collega's, familie, vrienden vanaf 5 personen zijn van harte welkom. Meer informatie & inschrijven.

Bomen planten in het Wilbrinkbos
Rond het ven het Grijze Veen zijn afgelopen jaar essen verwijderd, omdat de bomen leden aan de essentaksterfte. Tijdens NLdoet gaan we nieuwe bomen planten zodat er een nieuw bos kan ontstaan. Groepen vanaf 10 personen zijn van harte welkom om met ons de handen uit de mouwen te steken. Samen met medewerkers van het Geldersch Landschap & Kasteelen wordt er een gezellige middag van gemaakt.
Meer informatie & inschrijven.

Bomen planten op landgoed Rosendael
Op de hoek van de Schelmseweg tussen Arnhem en Rozendaal hebben we helaas de sparren moeten kappen omdat ze waren aangetast door de letterzetter, een keversoort. Wij zoeken een groep van minimaal 5 en maximaal 10 personen die met de boswachter verschillende soorten struiken, boompjes en een paar bomen willen planten. De rest van het bosvak mag spontaan ontstaan.
Meer informatie & inschrijven.

Zagen en snoeien in de uiterwaarden
De Goilberdingerwaarden is een uiterwaardengebied langs de Lek bij Culemborg. Een groot deel van het jaar grazen hier runderen. De grassen en kruiden houden ze kort, maar houtige opslag laten ze staan. Deze vorm van verruiging kan de rivier doorstroming belemmeren bij hoogwater en dat mag niet volgens de normen van Rijkswaterstaat. Omdat wij het gebruik van zware machines tot een minimum willen te beperken in het gebied, zoekt de boswachter vrijwilligers die komen zagen en snoeien.
Meer informatie & inschrijven.

Locaties

Wilbrinkbos

Meer info

Tongeren

Meer info

Goilberdingerwaarden

Meer info

Kasteel Rosendael

Meer info