Natuurinspectie

Let op: Dit evenement is geweest.
14 april 2019

Tijdens deze twee uur durende wandeling ga je naar het Kloosterbos in Wapenveld. Dit bos is aangelegd door een welgesteld persoon die zijn vrije tijd op een aangename manier wilde doorbrengen. Er werden niet zomaar wat bomen en planten neergezet, maar zeldzame soorten die niet iedereen zich kon permitteren. Geen bolgewassen, maar planten die van nature niet tot de Nederlandse flora behoren.
De maand april is ook de tijd dat de vogels zich na een lange winterperiode weer laten horen. In de IJssel-uiterwaarden bij de Zwarte Kolk zijn de eerste weidevogels aangekomen. Zij hebben de winter in Afrika doorgebracht. Zo aan het begin van het nieuwe groeiseizoen is het tijd voor een natuurinspectie, samen met de boswachter. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: parkeerplaats Kloosterdijk. Ga vanaf de Groteweg (Wapenveld-Hattem) de Kloosterweg op (Wapenveld, 8191 JB). De parkeerplaats ligt 400 meter voorbij de brug over het Apeldoorns Kanaal.
Informatie: Aleid Bosch, tel. 038-3769482 of Anja Kwakkel, tel. 06-25488561.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Klooster Hulsbergen

Meer info