Nationale imkerijdag

12 juli 2020

Altijd al willen weten hoe bijen leven, wat een bijenvolk is, wie de koningin is en wat zij doet? En wat er gebeurt met de nectar en het stuifmeel? In het kader van Open Imkerijdag kunt u op zondag 12 juli a.s. een bezoek brengen aan de bijenstal van kasteel Doorwerth.
Vroeger had een groot landgoed niet alleen een tuin en een boomgaard, maar ook een bijenstal. Een paar jaren geleden is er daarom op Kasteel Doorwerth weer een nieuwe bijenstal geplaatst. Hiermee draagt het kasteel bij aan de instandhouding van de bijen, die het nu erg moeilijk hebben.
Op zondag 12 juli is de bijenstal geopend en kun je tussen 11.00 en 16.00 uur met een mooie kap op en imkeruitrusting aan veilig de bijenstal betreden. De rondleidingen met maximaal 10 personen per keer worden verzorgd door imkervereniging de Korenbloem, de beheerder van de stal.
De rondleiding duurt een uur. Aansluitend of vooraf bestaat de mogelijkheid het kasteel te bezoeken. Beschermende kleding is beschikbaar vanaf maat 128. Het is belangrijk dat er dichte kleding gedragen wordt (lange mouwen, lange broek, sokken). Gebruik geen parfum of andere sterke geuren. De minimum leeftijd is zes jaar.

Datum: 12 juli 2020
Aanvang: doorlopend van 11:00 tot 16:00 uur
Kosten: gratis

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info