Mythen & Sagen

30 mei 2019

Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, zal de verzamelaar van Karel de Grote , op Kasteel Doorwerth, de bijzondere rariteiten delen met zijn bezoekers. De bezoeker gaat samen met hem terug in de tijd van de rariteiten, zelf op zoek naar mythologische beesten in het kasteel en zelf aan de slag.

In de tijd van Karel de Grote, het einde van de 15e eeuw wemelde de wereld van zeemonsters, fabelachtige dieren en meerminnen met een betoverende schoonheid.  Tijdens een ontvangst door de verzamelaar van Karel de Stoute neemt hij de nieuwsgierigen  mee terug naar de tijd van Columbus: hij zal prachtige verhalen vertellen over nieuwe werelden en hij laat de bezoeker ontdekken, voelen en snuffelen aan bijzondere voorwerpen uit de 15e eeuw. Een historisch goed rariteitenkabinet vol verrassingen.

Daarna kan men zelf gaan speuren:  zoeken in de kelders en torenkamers naar ontsnapte mythologische beesten. Ook kan men zelf aan de slag, samen met de hofschilder om je eigen dier te ontwerpen, of een monsterachtige draak, een zwijn-slang, een kleurige eenhoorn of een gevleugelde vis?

 

Reserveren is noodzakelijk :

Datum: donderdag 30 mei  2019 (ook op 4 augustus, 20 en 24 oktober en 17 november)

Tijd: 11.15; 12.30, 13.45 en 15.00

Duur: 1,5  uur

Kosten : € 15,00 volwassenen, Kinderen 4- 18 jaar € 8,75 , donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaart houders op vertoon van hun pas € 3,50

 

 

 

 

Locatie

Kasteel Doorwerth

Meer info