Moeflonexperience

Let op: Dit evenement is geweest.
21 augustus 2019

Op het Wekeromse Zand loopt een populatie van zo’n 80 moeflons. Samen met de heidekoeien, houden zij het zand levend en dynamisch op deze mooie zandverstuiving.
Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de Moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag - ook al vindt hij zijn voedsel op de heide - het liefst in een bos schuilhoudt. De boswachter neemt je mee op zoek naar deze dieren en vertelt over dit bijzondere dier. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus de kans dat we de dieren zien is aanwezig, maar ze kunnen zich ook te goed verstoppen. Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deze excursie is daarom niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 07.30 uur ’s ochtends. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Opmerking: stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat.
Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
Routebeschrijving: Aan de Wekeromseweg staan vanaf beide richtingen een geelgroen bord van het Geldersch Landschap en Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg.
Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen.
Vanaf Wekerom: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
Informatie: Anita Leeuwis, tel. 06-24594294 of Wiebe Verbaan, tel. 0318-611947.
Betaling: via Ideal, door te klikken op onderstaande reserveerbutton.

Met korting meewandelen? Word dan nu donateur.

Reserveer hier uw kaartje

 

 

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info