Moeflonexcursie

23 oktober 2021

Op het Wekeromse Zand loopt een flinke populatie moeflons. Samen met de heidekoeien, houden zij het zand op deze mooie zandverstuiving levend en dynamisch.

Weinig Nederlanders hebben het kleine, harige dier met de indrukwekkende, gedraaide hoorns in het wild gezien: de Moeflon. De reden daarvoor is dat dit wilde schaap zeer schuw is, een goed gehoor heeft en zich overdag het liefst in het bos schuilhoudt.

De boswachter neemt u mee op zoek naar deze dieren en vertelt u het een en ander over dit bijzondere dier. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus de kans dat we de dieren zien is redelijk aanwezig, maar ze kunnen zich ook te goed verstoppen.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

  • Tijd: start om 8.00 uur. Duur: ca. 2 uur
  • Deelname: 5,00 euro p.p., donateurs 2,50 euro op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen.
  • Opmerking: Stilte tijdens de tocht is noodzakelijk. Trek stevige schoenen aan. Deelnemers dienen er rekening mee te houden dat een deel van de wandeling door mul zand gaat.
  • Startlocatie: de parkeerplaats aan de oostzijde voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
  • Routebeschrijving: Aan de Wekeromseweg staan vanaf beide richtingen een geelgroen bord van Geldersch Landschap & Kasteelen in de berm met verwijzing naar de Immenweg.
    Vanuit Ede: na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum De Driesprong (a/d rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats.
    Vanaf Wekerom: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 = de Immenweg. Verder zoals hiervoor.
  • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Doe dit tijdig want er zijn een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Reserveren

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info