Levende geschiedenis

Let op: Dit evenement is geweest.
20 oktober 2019

Op zondag 20 oktober zal de vereniging Levende Historie Harderwijk de Hertog en Hertogin van Gelre en hun gevolg presenteren op kasteel Rosendael.

Deze act (duur ca 10 minuten) zal plaatsvinden in het park om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Vooraf en na afloop is het mogelijk om een meet & greet te hebben met de historische figuren en kunnen bezoekers natuurlijk ook samen met de Hertog en Hertogin van Gelre en hun gevolg op de foto.  Neem ook een kijkje bij de Middeleeuwse Taveerne en maak een foto met historisch figuur bij de schandpaal op het voorterrein.

Reserveer ter plaatse ook een plek voor de rondleiding kasteel of bezoek het park op eigen gelegenheid. Het park is geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Deze dag vinden de rondleidingen plaats door kasteelrondleiders in prachtig kostuum. De rondleidingen in het kasteel starten meerdere malen per dag tussen 11.30 en 16.00 uur.

De Levende Historie Harderwijk is een vereniging (opgericht in 2010), die zich ten doel stelt het verleden in spel en beeld aan het publiek te tonen. Zij richten zich op de late Middeleeuwen en op het visserij-verleden van Harderwijk. De groep bestaat uit zo’n 30 volwassenen tussen de 18 en 85 jaar en een achttal kinderen en jongeren. De vereniging heeft op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland een bijdrage geleverd aan het welslagen van evenementen, o.a. in een aantal steden van de Westfälischer Hansebund in Duitsland. Ook zijn zij regelmatig te gast op Kasteel Hernen, ook één van de opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Datum en tijd: zondag 20 oktober, diverse tijden tussen 11.00 – 17.00 uur.
Entree, inclusief kasteel en parkbezoek: volwassenen € 12,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,25. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 3,00.
Adres: Kasteel en Park Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Informatie: rosendael@glk.nl. Reserveren niet nodig.

 

Locatie

Kasteel Rosendael

Meer info