Lenteconcert

Let op: Dit evenement is geweest.
17 maart 2019

Het Veluwse kasteel is tot dinsdag 2 april gesloten maar op zondag 17 maart kunt u alvast genieten van de ontwakende lente.

Halverwege de 18de eeuw verschenen er aan de Europese hoven kleine blaas ensembles van zes instrumentalisten (hobo of klarinet, hoorn en fagot). Deze ensembles verzorgden de achtergrond muziek bij tuinfeestjes, jachtpartijen en ceremoniële gebeurtenissen. Toen Keizer Jozef II in Wenen dergelijke ensembles in de eetzaal bij grote banketten wilde hebben, maakte het repertoire een grote vlucht.

Groupe Dixx speelt stukken van Carl Stamitz uit die periode en combineert dit onder andere met het werk van de Roemeense componist Georges Enescu uit de 20e eeuw. Groupe Dixx is ontstaan na een project in samenwerking met het strijkorkest Byreine uit Amsterdam. Het ensemble is van oorsprong een groep van tien blazers die op projectbasis bij elkaar komen. De spelers zijn voornamelijk muzikanten van (semi-)professioneel niveau. Zij hebben bijna allen les gehad aan Nederlandse conservatoria en werken gedeeltelijk in de culturele sector, maar vaak ook daarbuiten.

Tijd: Koffiecafé in kasteelkelders open: 10.00 uur. Aanvang concert: 11.00 uur. Duur concert: 60 minuten. Aansluitend kasteelbezoek tot 13.00 uur.

Lunch: U heeft de mogelijkheid om na het concert te genieten van een 3-gangen lunch bij Restautant Het Koetshuis voor € 13,25 (exclusief consumpties). Graag reserveren via: 0578-571501.

Entree concert en kasteel: € 17,50 per persoon. Er is plaats voor 65 personen.

Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen betalen op vertoon van geldige kaart € 12,50

Locatie: Kasteel Cannenburch, M. van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.

Informatie: Kasteel Cannenburch is in de wintermaanden telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m donderdag via : 0578 - 57 12 92. Jaarrond kunt u uw vraag per email stellen via: cannenburch@glk.nl .

Reserveren: Alleen mogelijk via deze link: https://kasteelcannenburch.globalticket.nl/nl/event/4844

Locatie

Kasteel Cannenburch

Meer info