Lange dagwandeling

Let op: Dit evenement is geweest.
30 maart 2019

Wist je dat het middelpunt van Nederland precies op de Goudsberg ligt? Tijdens deze lange afstandswandeling (ongeveer 18 km) neemt de boswachter je vanaf het Wekeromse Zand mee naar dit punt. Via het Luntersche Buurtbosch gaat de tocht weer terug naar het Wekeromse Zand. Tijdens de wandeling worden historische hoogtepunten aangedaan, zoals de Celtic fields, de ijzertijdboerderij, de Germaanse waterput, de zandgroeve en een oude Hessenweg. Een heerlijk afwisselende tocht en een aanrader voor de echte wandelaars! Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 10.00 uur. Duur: circa 6 uur. Afstand: ca. 18 km.
Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Opmerking: goede wandelschoenen zijn noodzakelijk. Het terrein kan lastig begaanbaar zijn. Neem zelf lunch en drinken mee voor onderweg.
Startlocatie: de parkeerplaats aan de Immenweg, voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom.
Routebeschrijving: vanuit Ede na ca. 3 km op de tweede rotonde bij Steakhouse Amadeus afslag links nemen en dan direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromse weg). Langs tuincentrum De Driesprong na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 203337/001 (= de Immenweg). Na ca. 50 m rechtsaf (zie blauw bord “Parkeren”). Je passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links een parkeerplaats. Let op de gele richtingpijlen. Vanaf Wekerom: na ca. 2,5 km rechtsaf bij ANWB paddenstoel 203337/001 (= de Immenweg). Verder zoals hiervoor. Aan de Wekeromse weg staat aan beide zijden van de weg, voor de afslag naar de Immenweg een aanwijsbord van Geldersch Landschap & Kastelen.
Informatie: Keesjan Kleef, tel. 06-52519146 of Joyce Penninkhof, tel. 06-14968813.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Wekeromse Zand

Meer info