Lammetjesdag

Let op: Dit evenement is geweest.
24 maart 2019

Zo’n 180 lammetjes zijn zondag 24 maart 2019 tussen 10.30 uur en 16.00 uur te bewonderen tijdens de jaarlijkse Lammetjesdag in Loenen (Gelderland).

Activiteiten
Hopelijk laat de lentezon zich zien en kan iedereen op de grote weide genieten van het prille voorjaar en het mooie natuurgebied de Loenermark. Behalve lammetjes en schapen kijken, kunnen kinderen en hun (groot)ouders demonstraties schapen drijven bijwonen, hutten bouwen, een ponyritje maken en mee op excursie met de boswachter.
Standhouders verkopen schaap- en streekproducten en verschillende lekkernijen.

De schapen en lammeren zullen vanaf de voergang in de schaapskooi te bewonderen zijn en vanaf het raster tussen de oude en nieuwe schaapskooi. Uit oogpunt van dierenwelzijn laten we geen bezoekers meer tussen de dieren. Wij hopen op ieders begrip.

Praktische informatie
De entree van Lammetjesdag is gratis. Fietsers kunnen tot vlakbij de kooi komen en gratis hun fiets stallen. Bezoekers die met de auto komen betalen € 5,00 parkeergeld. Koop hier alvast uw online parkeerticket.

Tip: neem voldoende contant geld mee voor parkeren, eventuele producten en versnaperingen omdat niet overal gepind kan worden. (geen WiFi en beperkte ontvangst van 3G/4G)

Bereikbaarheid
De schaapskooi ligt aan het einde van de Droefakkers in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn. Per auto: A50 Arnhem-Zwolle, afslag Loenen. In Loenen meteen na restaurant de Loenermark rechtsaf. De Droefakkers ca. 3 km afrijden.
Openbaar vervoer: bus Arnhem-Apeldoorn v.v., uitstappen halte CR De Loenermark en 3 km de Droefakkers aflopen. Voor meer informatie raadpleeg www.9292.nl of bel 0900-9292.

Locatie

Loenermark

Meer info