Kerstvakantie geopend

Let op: Dit evenement is geweest.
1 december 2021

In de kerstvakantie is kasteel Ammersoyen geopend voor bezichtiging en diverse activiteiten. Kom ook genieten van het sfeervolle middeleeuwse kasteel!

Je kunt het kasteel op verschillende manieren bezichtigen en beleven. Zo kun je de burcht op eigen gelegenheid bekijken, met de QR code tour meer ontdekken over de geschiedenis en met het gezin de leuke Speuren & Spelen tocht doen. 

Of kom een kijkje nemen bij één van de activiteiten. Zo zijn er kasteelbewoners in het kasteel te vinden tijdens de Middeleeuwse Ontmoetingen op 2 januari. En komen op 29 en 30 december ridders en jonkvrouwen op bezoek. De midwinterhoornblazers laten op 27 december hun hoorns klinken en vertellen graag over deze eeuwenoude traditie.

Ook hebben bezoekers de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij de restauratie van historische bouwfragmenten op 5 en 6 januari. De onlangs opgegraven middeleeuwse brouwoven is doorlopend te bezichtigen in de brouwkelder. De avondopenstellingen zijn vanwege de corona-maatregelen helaas geannuleerd.

Het kasteelbezoek gezellig afsluiten met een hapje of een drankje kan in het Koetshuis op de voorburcht van het kasteel.

Bezoekers vanaf 13 jaar moeten een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs tonen. In het kasteel is het dragen van een mondkapje verplicht.

Dagen geopend: maandag 27 december t/m zondag 9 januari 2022, behalve op Oud- en Nieuwjaarsdag.

Tijd: 11.00 - 17.00 uur

Entree: volwassenen €12,00, kinderen 4 t/m 18 jaar: €5,00. Museumkaarthouders en donateurs GLK: gratis entree op vertoon van geldige pas. 

Reserveren kasteelbezoek: is noodzakelijk en is mogelijk door een e-ticket met tijdslot te boeken.

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden

Meer informatie: ammersoyen@glk.nl

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info