Kasteel weer bewoond

Let op: Dit evenement is geweest.
15 februari 2017 - 16 februari 2017

In het weekend van 15 en 16 juli komen leden van Levende Historie Harderwijk wederom hun intrekking nemen in kasteel Hernen. Deze groep van circa 30 mensen laat het leven van alledag zien in de 16e eeuw.

Zodra je de poort van het kasteel binnen loopt waan je je in het verre verleden. Op verschillende plekken in het kasteel en beleef je hoe het was om in de roerige zestiende eeuw op een kasteel te wonen.

Naast dat vooral het dagelijks leven in beeld wordt gebracht, zullen zij ook een kleine 16e eeuwse jaarmarkt neerzetten waarop diverse ambachtslieden hun waren aanbieden en hun ambacht demonstreren. Natuurlijk wordt er ook gewassen, gepoetst en en meer huishoudelijke zaken

Ook komen er de minder leuke dingen van deze vroegere tijd aan de orde en er zal dan ook tweemaal daags op de binnenplaats een heuse terechtstelling plaatsvinden, waarin de schout zal rechtspreken over dief, stroper of heks. Grote kans dat zij in het schavot belanden...

Gelukkig is er op deze dagen ook tijd voor plezier en zal een groep muzikanten de sfeer verhogen,. Uiteraard zal er op deze muziek ook gedanst worden en het publiek is altijd welkom om mee te doen!

Data: Zaterdag 15 en zondag 16 juli.

Tijden: 13.00-17.00 uur (doorlopend)

Entree: kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 8,50 Donateurs Geldersch Landschap& Kasteelen/Museumkaart gratis

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie: tel. (0487) 53 19 76 of kasteelhernen@glk.nl.

 

 

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info