Historische wandeling

3 februari 2019

Landgoed de Oorsprong is een mooi en gevarieerd gebied met bossen, akkers en waterpartijen. Maar buiten het feit dat je hier heerlijk kunt wandelen, valt er ook veel over deze landgoederen te vertellen. De boswachter neemt je graag mee voor een reis door de tijd. Weet je dat water bepalend is geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats? Wist je dat er op het landgoed een suikerfabriek en later een stroopfabriek heeft gestaan? Waar zijn die fabrieken gebleven? En wat is er allemaal gebeurd tijdens de slag om Arnhem in 1944? En heb je al eens een kijkje genomen bij het onlangs gerestaureerde historische zwembad? Of bij de schuilkelder van het vroegere landhuis? Is je nieuwsgierigheid gewekt? Tijdens de wandeling besteedt de boswachter aandacht aan al deze onderwerpen. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 13.30 uur. Duur: ca. 2 uur. Afstand ca. 6 km.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Startlocatie: parkeerplaats langs de Rijn bij Drielse Veer onderaan de Westerbouwing (Veerweg, Oosterbeek). GPS DD (decimale graden): 51.974164, 5.823785.
Informatie: Job Laan, tel. 06-83179965 of Dick Wijnveldt, tel. 06-42475520.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Landgoed Oorsprong

Meer info