Hertenbronst, De Dellen

14 september 2019 - 5 oktober 2019

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wil je het burlen ook horen? Ga dan op 14, 17, 18, 20, 21, 24, 25, 27, 28, september of 2, 4, 5 oktober 2019 mee met een hertenbronstexcursie van Geldersch Landschap & Kasteelen op landgoed De Dellen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over de hertenbronst en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna maak je een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied. Hier wordt tot zonsondergang verbleven, in afwachting van het geburl. En met een beetje geluk krijg je het bronstspektakel ook te zien.

Tijd: start om 18.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: € 12,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 7,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee.
Opmerking: doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. 100% garantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee.
Startlocatie: Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.

Reserveren is noodzakelijk en kan vanaf 30 augustus.  Per datum kunnen maximaal 20 personen mee.

Locatie

De Dellen en Ambtsbos

Meer info