Gruwelijke Rijmen

Let op: Dit evenement is geweest.
21 april 2018 - 22 april 2018

Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik brengt Roald Dahls 'Gruwelijke Rijmen' op de planken in een vrolijke zangtheatervoorstelling voor jong en oud. De voorstelling tourt in 2018 langs de kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen en is op 21 en 22 april drie keer per dag te zien in kasteel Ammersoyen.

In 'Gruwelijke Rijmen' maakt schrijver Roald Dahl op zijn eigen, onnavolgbare wijze korte metten met zes sprookjesklassiekers. Assepoester is een verwend blaag, Sneeuwwitjes dwergen zijn gokverslaafd, Roodkapje heeft moordzuchtige trekjes en met Goudhaartje loopt het ook al niet goed af. De twaalf zangers en zangeressen van Schudden voor Gebruik nemen het publiek mee in een wervelend, kleurrijk en klankrijk avontuur.

Te zien in zeven kastelen

Deze voorstelling 'Gruwelijke Rijmen' is ook te zien op: kasteel Doorwerth (21 mei, 22 en 23 september), Huis Verwolde (26 mei, 29 september), kasteel Cannenburch (1 en 2 september), kasteel Rosendael (9 september), kasteel Hernen (6 en 7 oktober), Huis Zypendaal (20 en 21 oktober).

Over Schudden voor Gebruik

Theaterzanggroep Schudden voor Gebruik bestaat uit twaalf ervaren zangers en zangeressen uit Arnhem en omgeving. De theaterzanggroep zingt Nederlandstalige meerstemmige a-capellanummers met arrangementen van onder meer Wilbert Friederichs, Jetse Bremer en Elke Jansen. Dit alles met humor, (zelf)spot en – waar nodig – bittere ernst.

Schudden voor Gebruik gooide met voorgaande programma’s reeds hoge ogen. Zo was de familieproductie ‘Mijn naam is Spook’ bijna dertig keer te zien op diverse Gelderse kastelen, en werd het avondvullende programma ‘Requiem voor Job de Man’ een aantal keren opgevoerd. Toerde zij langs de Gelderse theaters met ‘Schudden in Bed’ en de zangtheaterproductie ‘Zand erover’. In 2016 zongen zij op hilarische wijze met veel succes over deugden en zonden in het programma ‘Schudden in zonde’.

Compositie en muzikale leiding: Elke Jansen. Regie: Hester Macrander.

Datum: zaterdag 21 en zondag 22 april 2018

Aanvang: om 13.00, 14.00 en 15.00 uur

Duur: ongeveer 40 minuten

Entree: volwassenen: 12,50 euro, kinderen 4 t/m 18 jaar: 8,25 euro, museumkaarthouders en donateurs GLK: 3 euro. Entree is inclusief een kasteelbezoek. 

Reserveren: is noodzakelijk en is mogelijk door via onderstaande button een e-ticket te kopen:

Koop hier uw kaartje voor Gruwelijke Rijmen

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR, Ammerzoden

Informatie: ammersoyen@glk.nl of 073-5949582 of zie: www.schuddenvoorgebruik.com

Locatie

Kasteel Ammersoyen

Meer info