Floris Op Hernen

Let op: Dit evenement is geweest.
28 april 2019 - 31 oktober 2019

Omdat het 50 jaar geleden is dat de televisie-serie Floris voor het eerst op de nederlandse televisie verscheen en kasteel Hernen  één van drie kastelen is, waar de televisie-serie Floris werd opgenomen besteden we dit jaar extra aandacht aan de plekken, waar de opnames hebben plaats gevonden.

Door het hele kasteel laten we zien waar en welke scenes er gefilmd zijn en het zal dan ook voor Floris-fans een feest van herkenning zijn. Alleen al de binnenplaats zal meteen de herrinering oproepen aan een spectaculaire vechtscene en ook menigeen de truc met de steen uit de muur voor de geest kunnen halen.

Daarnaast zijn in de directe omgeving ook een aantal onvergetelijke scenes opgenomen, zoals de mannen gebonden aan de wieken van de Hernense molen of het brandende water.

U kunt al deze plekken bezoeken tijdens onze openingstijden vanaf  28 april t/m eind oktober. Tijdens evenementen kunnen andere entreeprijzen en\of openingstijden gelden.

Op zaterdag 5oktober is er een speciale dag rondom het feit dat op deze dag 50 jaar geleden de eerste aflevering werd uitgezonden. Meer info

Entree: Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 8,50
Donateurs Geldersch Landschap& Kasteelen: Gratis 
Museumkaart alle leeftijden op vertoon van pas: Gratis

Tijd: woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.

Meer informatie: kasteelhernen@glk.nl.

 

 

Locatie

Kasteel Hernen

Meer info