AFGELAST Staverden fiets

Let op: Dit evenement is geweest.
21 oktober 2020

Update coronavirus: In verband met de nieuwe maatregelen zijn de excursies van GLK voorlopig afgelast. Natuurlijk betekent dit niet dat je er zelf niet op uit kan gaan. Sterker nog, buiten zijn is goed voor lichaam en geest! Maar kies waar mogelijk een rustige locatie dicht bij huis en volg de richtlijnen van het RIVM. Op onze overzichtskaart vind je alle gebieden van GLK. Om maximaal te genieten van de herfst hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Geniet van de herfst en blijf gezond! 

Het landgoed Staverden is ongeveer 750 hectare groot. Dat is groot voor een wandeling, maar met de fiets rij je er makkelijk doorheen en zelfs verder. De fietstocht onder leiding van de boswachters gaat langs verschillende boerderijen en interessante gebouwen op het landgoed. Ook komen we langs de beek en fietsen we over de heide. We stappen misschien even af bij prehistorische grafheuvels en raatakkers of de resten van een Romeins marskamp. Neem zelf een lunchpakketje mee voor onderweg.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

 • Tijd: start om 10.00 uur. Duur: ca. 5 uur. Afstand: ca. 25 km.
  Deelname: 8,00 euro p.p., Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 3,00 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Deze fietstocht is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
 • Opmerking: neem een lunchpakketje mee. Tussen de middag zullen we ergens stoppen waar koffie of thee gekocht kan worden (voor eigen rekening).
 • Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
 • Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats. 
 • Informatie: Jan Velema, tel. 06-10671723.
 • Reserveren en betalen: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande reserveerbutton. Betalen kan via iDEAL of creditcard.
Coronaregels
We kijken ernaar uit je weer te verwelkomen bij onze excursies. Uiteraard hebben we deze zo goed mogelijk aangepast om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Voor deelname aan de excursies gelden naast de richtlijnen van het RIVM ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van het verhaal van onze educatief boswachters. Belangrijke deelnameregels:

 • Deelnemen kan alleen door vooraf online een ticket te kopen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.
 • Kom niet bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen. 
 • Volg altijd de instructies van de boswachter.
 • Volg tijdens de excursie de hygiëneregels van het RIVM.
 • Houd 1,5 meter afstand tot deelnemers die niet tot uw huishouden behoren. Schud geen handen en vermijd fysiek contact. Loop op smalle paden achter elkaar en hou rekening met tegemoet komende wandelaars.
 • Laat ondersteunende materialen (zoals bijv. verrekijker of loepje) niet van hand tot hand gaan.

AFGELAST

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.

Locatie

Landgoed Staverden

Meer info