AFGELAST - Feest!

Let op: Dit evenement is geweest.
1 januari 2020

Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) vierde in 2019 het 90-jarig bestaan van de Stichting Het Geldersch Landschap. In 2020 wordt het 80-jarig bestaan van de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen gevierd.

Huis Zypendaal in Arnhem is één van de zeven door GLK opengestelde huizen en kastelen.

Op 26 april aanstaande besteedt Huis Zypendaal (door de Arnhemmers steevast 'kasteel' Zypendaal genoemd) op een bijzondere wijze aandacht aan het 80-jarig bestaan. Van 12:00 tot 17:00 uur is het mogelijk zelf een rondgang door het huis te maken. 

De hoofdetage herinnert aan de tijd dat de befaamde Arnhemse regentenfamilie Brantsen het huis in het park bewoonde. Bewonder het deels 18e-eeuwse interieur, stel de vragen die je altijd al had willen stellen en luister naar de verhalen over het huis en haar bewoners. Vergeet ook zeker niet het "mannetje-van-de-Zyp" te bekijken.

Je wordt ontvangen door onze medewerkers in feestelijk kostuum. Zij gaan graag met je op de foto, een fotograaf is aanwezig. Sterker nog: kinderen (maar ook de wat oudere enthousiaste bezoekers) die voor een foto in een mooi kostuum naar het huis komen, maken kans op een mooie prijs. Maak bijvoorbeeld zelf een mooie 17e-eeuwse kraag, kom als ridder, prins of prinses!

Bij mooi weer is het ook buiten heerlijk vertoeven. Op het gazon liggen spelletjes klaar en neem gerust je eigen kleed en eten en drinken mee. Zo maken we er samen een gezellige buitenpicknick van.

Tijd en datum: zondag 26 april van 12.00 tot 17.00 uur.
Entree: volwassenen € 9,50. Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00.
Donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Adres: Zijpendaalseweg 44, 6814 CL  Arnhem.
Informatie: zypendaal@glk.nl. Reserveren niet nodig.

 

Fotocredits: Rein de Jong

 

Locatie

Huis Zypendaal

Meer info