AFGELAST uit winterslaap

Let op: Dit evenement is geweest.
18 januari 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan neemt Geldersch Landschap en Kasteelen extra voorzorgsmaatregelen. Groepsactiviteiten tot en met 6 april zijn geannuleerd. Daarom zal deze activteit niet doorgaan. Bezoekers die een kaartje hebben gekocht worden op de hoogte gesteld.

Verwolde uit winterslaap

Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken om zo’n historische inventaris voor het nageslacht te behouden? Terwijl de kasteelmedewerkers met house-keeping bezig zijn voor het nieuwe seizoen, vertelt de gids u over het beheer en behoud van het huis met haar objecten. Er wordt gewerkt volgens de protocollen van de National Trust in Engeland. Op systematische wijze worden met speciale materialen alle objecten in de verschillende vertrekken uit hun winterslaap gehaald.
In deze exclusieve ontvangst komt u als bezoeker ook op de etages die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Hier bevinden zich de depots met collectiestukken zoals schilderijen, meubilair, kleding en de quarantaine kamer. De tocht voert naar de zolder waar u een prachtig uitzicht op de omgeving heeft en een blik kunt werpen in de machinekamer van de lift die in 1926 werd geïnstalleerd. De rondleiding is inclusief koffie of thee met Verwolde Verwennerij in onze Theeschenkerij.

Graag ontvangen wij u als Huis Verwolde weer wordt opengesteld. Houd daarvoor de berichtgeving op deze website in de gaten. 

Locatie

Huis Verwolde

Meer info